top of page

ONTDEK - de geheime tuin van het gebloemde hert

Laat u verleiden tot een wandeling in “De geheime tuin van het gebloemde hert”, een jonge tuin van 1,2 ha. Het is een levend museum van kruiden, bloemen, blauwe bessen, fruitbomen en saffraan die u kan ontdekken op het ritme van de seizoenen. Ik begeleid u en praat met u als herboriste en natuuraddict over hoe wij de natuur en cosmetica met elkaar hebben verbonden. Eco-toerisme op zijn best!

Zomer 2024  In juli en augustus is de geheime tuin van het gebloemde hert gratis toegankelijk en is het een heerlijke plaats om te vertoeven. U bent elke zondag welkom van 14 tot 17u. Wenst u op zondag de olfactorische wandeling te maken, dan kan dat aan de geldende tarieven.

RUIK - de olfactorische wandeling

Zet uw geurzin op scherp in de geheime tuin van het gebloemde hert die heerlijk geparfumeerd is volgens de seizoenen. Het is een ontdekkingstocht waarbij u een parcours volgt in onze tuin en op zoek gaat naar planten die gebruikt worden in de wondere wereld van de parfumerie. U leert de classificatie van natuurlijke grondstoffen, welk geurend deel van de plant wordt gebruikt in parfum en welke planten een inspiratiebron zijn voor parfumeurs. Een uitgesproken gelegenheid om u te laten verrassen door de fauna en flora in de Ardennen.

Op reservatie.
10 EUR per persoon (volwassenen)        
6,5 EUR (3 > 12 jaar)
GRATIS ( < 3 jaar)
Groepen 8,5 EUR (min. 20 personen)
Scholen : 6,5 EUR per persoon

CREËER - samen natuurlijke cosmetica maken

U krijgt een inleiding in de wettelijke procedure, u analyseert de grondstoffen van een natuurlijk cosmeticaproduct, u bereidt zelf een natuurlijk cosmeticaproduct tot een volwaardig eindproduct en u leert het product op de juiste manier toe te passen. Dit is een atelier voor minimum 2 personen bij ons thuis, bij mooi weer in open air in de tuin of in uw bedrijf of vereniging.

Op reservatie vanaf 2 personen.
Maandag van 18 tot 19h30
Donderdag van 18 tot 19h30
Zaterdag van 9h30 tot 11h
Natuurlijke cosmetica maken: Magie Florale – Exfoliant: 35 EUR per persoon
Natuurlijke cosmetica op maat: vraag vrijblijvend info.
 

LEER - voordrachten

Wat is duurzame, gediversifieerde landbouw, waarom gebruikt u saffraan in cosmetica, hoe teelt u saffraan in België,… ? Dit zijn enkele vragen die ik graag toelicht tijdens een voordracht. De voordrachten worden op uw maat en in overleg geschreven. U bent welkom bij ons thuis, bij mooi weer in open air in de tuin of in uw bedrijf of vereniging.

10 EUR per persoon (volwassenen)
Groepen 8,5 EUR (min. 20 personen)

Info & reserveren

Per email via bonjour@safranardennais-cosmetiques.be of per telefoon op 0473/71.31.56

" Ecotourisme bij Safran Ardennais Cosmétiques is...

het leren over de natuurlijke omgeving
ervaren van een waardevol natuurgebied
ontworpen om een lage invloed te hebben op het milieu
bevorderen van het mentaal welzijn door de natuur
zorgen voor de natuur
promoten van zero waste 
beschermen van het natuurlijk patrimonium
het visualiseren van klimaatverandering

... "

bottom of page